Kredittkortskolen - Leksjon 7 - Kredittkort er beste betalingsmiddel på reise


Flere og flere benytter kredittkort som betalingsmiddel på feire. Grunnene til å benytte kredittkort fremfor vanlige debetkort enten du ferierer i utlandet eller i Norge er flere.

Fordeler

Fordelene med å benytte kredittkort fremfor debetkort eller kontanter er flere enn ulempene. Nedenfor har vi listet opp grunner for hvorfor det kan være smart å betale på kreditt når du ferierer.Kredittkort Ferie

  • Du er sikret mot svindel fra butikker og restauranter da du kan sjekke kredittkortregningen før du betaler i stedet for at pengene trekkes direkte fra din konto slik det gjør hvis du benytter debetkort.
  • Du slipper å ha kontanter eller et debetkort fult av penger på deg i tilfelle et ran. Med et kredittkort er du sikret mot å måtte betale evt. utgifter i forbindelse med misbruk av kortet med mindre du har vist grov uaktsomhet.
  • Du slipper å lure på om du har dekning på kortet. De fleste kredittkort har høy kredittgrense, og du kan slippe å bekymre deg for om du har nok.
  • Med riktig kredittkort har du reiseforsikring inkludert automatisk hvis du betaler mer enn 50% av reisens totale kostnader med kortet. F.eks Re:member og Gebyrfri Visa har reiseforsikring inkludert.
  • Med riktig kredittkort kan du få rabatt eller bonus også på selve reisebestillingen. F.eks. Bank Norwegian og Re:member har gode rabatter på reiser.
  • Betaler du reisen med kredittkort er du sikret mot evt. konkurs hos reiseselskapet. Du kan rette tap i forbindelse med konkurser etc. mot kredittkortselskapet hvis du ikke får kompensasjon fra reiseselskapet. 

Ulemper

  • Det er en viss fare for å miste oversikten over hvor mye du har brukt, og dermed overskride feriebudsjettet ditt.