%
KorttypeMastercard
BankAxeptJa
RabattJa
BonusNei
Maksgrense fordelIngen grense
Nominell rente21.00%
Effektiv rente31.80%
Aldersgrense20 år
Kreditt75 000 kr
Årsgebyr0 kr
Betalingsutsettelse45 dager
ReiseforsikringNei
DrivstoffrabattNei
NettbankJa
BankDNB
Sperre81522040
Telefon81522040

Cresco Access

Cresco Access

Kort om kredittkortet

Cresco tilbyr mange kredittkort, og et av dette er Cresco Access. Du kan maksimalt få 75 000 kr i kreditt, med Cresco Access, noe som er en nokså høy sum. En annen fordel med dette kortet er at det, som ett av få kort, kan benyttes i Bank Axept-terminaler. Det gjør at du kan benytte kortet i butikker som i utgangspunktet aksepterer kun debetkort.

Av fordeler har kortet noen tilbud og rabatter, men du får ikke reiseforsikring inkludert selv om du betaler med dette kredittkortet.

Vær oppmerksom på at administrasjonsgebyret på 40 kr per måned hvis du har penger utestående (ikke betaler hele regngen ved forfall) har stor innflytelse på den effektive renten på kredittkortet fordi det utgjør en stor del av faktureringsbeløpet hver måned. Jo mere penger du har utestående, jo mindre del av kaka utgjør administrasjonsgebyret og jo mindre er den effektive renten.

Cresco Access gir deg muligheten til å utsette betalingen i inntil 9 mnd. ved kjøp over 2500 kr. Betalingsutsettelsen koster et fast lavt beløp for henholdsvis 3, 6 og 9 mnd.

Oversikt

 • Høy kredittgrense. (75 000 kr)
 • Lavt gebyr for å ta ut kontanter i minibank i Norge
 • Kan benyttes i BankAxept-terminaler
 • Muligheter for inntil 9 mnd. betalingsutsettelse
 • Ikke reiseforsikring
 • Høy effektiv rente
 • Få andre fordeler

Rente

Nominell rente: 21.00%

Effektiv rente: 31.80% v/ 15 000 kr utestående over 12 mnd.

Husk! Renten beregnes fra uttaksdato ved kontantuttak, betaling hos posten eller overføring av penger mellom konti.

Fordeler

Kostnader

 • Årspris: 0 kr
 • Kontantuttak i minibank i Norge: 10 kr
 • Kontantuttak i minibank i utlandet: 35 kr. + 1,5% av uttaksbeløp
 • Kontantuttak over skranke, i bank eller bruk hos posten: 50 kr. + 1,5% av beløpet
 • Administrasjonsgebyr: 40 kr. (0 kr. hvis du har mindre enn 1000 kr. rentebærende saldo.)
 • Erstatningskort: 30 kr
 • Valutapåslag i Europa: 1,75%
 • Valutapåslag utenfor Europa: 2,0%
 • Overtrekksgebyr: 50 kr
 • Erstatning av PIN-kode: 20 kr

Betalingsbetingelser

 • Inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse ved kjøp av varer.
 • Min. 3% av benyttet kreditt/min. 250 kr. må betales inn hver mnd. hvis du ikke kan betale hele beløpet.

Detaljerte regler

Les de detaljerte reglene for kredittkortet på Cresco Access sine egne sider.

Annet

 • Du må være over 20 år for å søke på Cresco Access
 • Du må ha en fast inntakt på over 150 000 kr for å søke på kredittkortet
 • Du kan ikke ha hatt noen inkassoer, eller misligholdt noen lån de siste tre år

Bank

DNB

Kontakt

Søk på Cresco Access Kredittkort

Ordliste

Effektiv rente: Renten du faktisk betaler, inkludert gebyerer/terminpåslag og renters rente. Den effektive renten som oppgis på våre siden følger det represenative regneeksemplet som er vedtatt sentralt. Dette regneeksemplet tar utgangspunkt i 15 000 kr utestående med avdragsvis nedbetaling i like store beløper over 12 mååneder.

Kredittgrense: Grensen for hvor mye penger du maksimalt kan låne på ditt kredittkort. Denne grensen varierer mellom forskjellige kort, ut i fra hvor lenge du har hatt kortet og ut i fra hvor mye du tjener. Du må som regel ha hatt kredittkortet uten betalingsproblemer en periode for å kunne få innvilget kortets maksimale kredittramme.

Nominell rente: Rente hvor ekstrakostnader som gebyrer og renters rente ikke er regnet med. Nominell rente ligger til grunn for utregnignen av effektiv rente, og er egentlig kun en teoretisk størrelse siden det er effektiv rente du faktisk betaler.

Overtrekksgebyr: Hvis du overtrekker kredittgrensen din blir du belastet med et overtrekksgebyr. Er f.eks. kredittgrensen din 10 000 kr. og du bestiller en reise til 15 000 kr. med kredittkortet, må du betale et overtrekksgebyr fordi du har belastet kredittkortet for mere penger enn du har lov til.

Rabatt: Betyr at du får direkte avslag i prisen på en vare og at rabatten trekkes fra på din neste kredittkortfaktura.

Rente: Prosentandel av lånebeløpet (her: utestående kreditt på kortet) som må betales tilbake til banken i tillegg til lånebeløpet. Bankene oppgir som regel årlig rente.

Rentebærende saldo: Utestående beløp som du må betale renter på. Beløpet er de pengene du ikke har betalt ved forfallsdato.

Rentefri betalingsutsettelse: Rentefri betalingsutsettelse ikke er ikke en fastsatt tidsperiode, men varierer ut i fra når du kjøper et produkt. Når et kort har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse betyr det i realiteten 15-45 dager ut i fra når du handlet. Kjøper du en vare 16. mai, og du mottar fakturaer 15. hver måned, vil du motta en faktura 15. juni med beløpet du bruke 16. mai. Da har du som oftest betalingsfrist 30. juni, og det vil ha gått 45 dager fra du brukte kortet til du betaler fakturaen. Hvis du bruker kortet 14. juni, vil du forstatt måtte betale fakturaen 30.juni og du vil således kun har 15 dagers rentefri betalingsutsettelse. Dette er viktig å være klar over både ved valg av faktureringsdato der du har denne muligheten, og ved kjøp av varer.

Valutapåslag: Når du bruker kortet i utlandet på beløp i utenlandsk valuta, belastes kredittkortet med en valuta-avgift som beregnes i prosent av kjøpesummen. Dette påslaget varierer, men ligger som oftest på 1,75%. Noen kredittkort opererer med 2% valutapåslag utenfor Europa.