%
KorttypeMastercard
RabattNei
BonusNei
Nominell rente21.60%
Effektiv rente25.10%
Aldersgrense18 år
Kreditt75 000 kr
Årsgebyr0 kr
Betalingsutsettelse45 dager
ReiseforsikringJa, les mer
DrivstoffrabattJa
NettbankJa
BankDNB
Sperre75128617
Telefon81522040

Røde Kors Mastercard

Røde Kors Mastercard

Kort om kredittkortet

Røde Kors Mastercard er et kredittkort hvor 1% av summen du handler for går til røde Kors og deres humanitære arbeid. Du betaler ikke noe ekstra for denne støtten. Man skulle kanskje tro at et slikt kredittkort har dårlige betingelser for deg som kunde, men det er ikke tilfellet. Dette kredittkortet har nokså gode betingelser, og gir deg blant annet 32 øre/liter drivstoffrabatt hos Statoil. Statoil betaler i tillegg 3 øre/l til Røde Kors sitt arbeid.

Røde Kors Mastercard har i tillegg reiseforsikring inkludert hvis du betaler mer enn 50% av reisen med kredittkortet. På den negative siden er en noe høy effektiv rente og et høyt valutapåslag ved betaling utenfor Europas grenser.

Oversikt

 • Høy kredittgrense. (75 000 kr)
 • 1% går til humanitært arbeid uten ekstrakostnader for deg
 • Reiseforsikring hvis du betaler mer enn 50% av reisen med kredittkortet
 • Renter løper ikke fra uttaksdato ved kontantuttak
 • Drivstoffrabatt hos Statoil

Rente

Nominell rente: 21.60%

Effektiv rente: 25.10% ved 15 000 utestående over 12 mnd.

Fordeler

 • Reiseforsikring inkludert hvis du betaler mer enn 50% av reisens totale kostnader med kortet
 • 32 øre/liter drivstoffrabatt hos Statoil

Kostnader

 • Årsavgift: 0 kr
 • Gebyr minibank innland: 30 kr. + 1% av beløp (rentefritt inntil 45 dager)
 • Gebyr minibank utland: 30 kr + 1% av beløp (rentefritt inntil 45 dager)
 • Gebyr kontantuttak i skranke: 75,- + 1% av beløp (rentefritt inntil 45 dager)
 • Administrasjonsgebyr: 0 kr
 • Overtrekksgebyr pr. måned: 100 kr
 • Nyutstedelse av mistet kort: 90 kr
 • Erstatning av PIN-kode: 0 kr
 • Valutapåslag ved omregning fra annen valuta i Europa: 1,75%
 • Valutapåslag utenom Europa: 2,00%

Betalingsbetingelser

 • Inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse ved kjøp av drivstoff/varer
 • Min. 3% av benyttet kreditt/min. 200 kr må betales inn hver mnd. hvis du ikke kan betale hele beløpet ved forfall

Bank

DNB

Kontakt

Søk på Røde Kors Mastercard Kredittkort

Ordliste

Effektiv rente: Renten du faktisk betaler, inkludert gebyerer/terminpåslag og renters rente. Den effektive renten som oppgis på våre siden følger det represenative regneeksemplet som er vedtatt sentralt. Dette regneeksemplet tar utgangspunkt i 15 000 kr utestående med avdragsvis nedbetaling i like store beløper over 12 mååneder.

Kredittgrense: Grensen for hvor mye penger du maksimalt kan låne på ditt kredittkort. Denne grensen varierer mellom forskjellige kort, ut i fra hvor lenge du har hatt kortet og ut i fra hvor mye du tjener. Du må som regel ha hatt kredittkortet uten betalingsproblemer en periode for å kunne få innvilget kortets maksimale kredittramme.

Nominell rente: Rente hvor ekstrakostnader som gebyrer og renters rente ikke er regnet med. Nominell rente ligger til grunn for utregnignen av effektiv rente, og er egentlig kun en teoretisk størrelse siden det er effektiv rente du faktisk betaler.

Overtrekksgebyr: Hvis du overtrekker kredittgrensen din blir du belastet med et overtrekksgebyr. Er f.eks. kredittgrensen din 10 000 kr. og du bestiller en reise til 15 000 kr. med kredittkortet, må du betale et overtrekksgebyr fordi du har belastet kredittkortet for mere penger enn du har lov til.

Rabatt: Betyr at du får direkte avslag i prisen på en vare og at rabatten trekkes fra på din neste kredittkortfaktura.

Rente: Prosentandel av lånebeløpet (her: utestående kreditt på kortet) som må betales tilbake til banken i tillegg til lånebeløpet. Bankene oppgir som regel årlig rente.

Rentefri betalingsutsettelse: Rentefri betalingsutsettelse ikke er ikke en fastsatt tidsperiode, men varierer ut i fra når du kjøper et produkt. Når et kort har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse betyr det i realiteten 15-45 dager ut i fra når du handlet. Kjøper du en vare 16. mai, og du mottar fakturaer 15. hver måned, vil du motta en faktura 15. juni med beløpet du bruke 16. mai. Da har du som oftest betalingsfrist 30. juni, og det vil ha gått 45 dager fra du brukte kortet til du betaler fakturaen. Hvis du bruker kortet 14. juni, vil du forstatt måtte betale fakturaen 30.juni og du vil således kun har 15 dagers rentefri betalingsutsettelse. Dette er viktig å være klar over både ved valg av faktureringsdato der du har denne muligheten, og ved kjøp av varer.

Valutapåslag: Når du bruker kortet i utlandet på beløp i utenlandsk valuta, belastes kredittkortet med en valuta-avgift som beregnes i prosent av kjøpesummen. Dette påslaget varierer, men ligger som oftest på 1,75%. Noen kredittkort opererer med 2% valutapåslag utenfor Europa.