%
KorttypeVisa
RabattJa
BonusNei
Maksgrense fordelIngen grense
Nominell rente14.89%
Effektiv rente17.12%
Aldersgrense20 år
Kreditt100 000 kr
Årsgebyr0 kr
Betalingsutsettelse50 dager
ReiseforsikringNei
DrivstoffrabattNei
NettbankJa
BankSantander Consumer Bank
Sperre81568550
Telefon08530
Epostkundeservice@santanderkort.no

Santander Red

Santander Red

Kort om Santander Red Kredittkort

Santander Red kredittkort er et kort med lav rente. Den lave renten gjør dette til et av de aller beste kredittkortene for de som ikke pleier å betale tilbake hele summen ved forfall. Santander Red kredittkort har faktisk lavere effektiv rente enn mange forbrukslån, og hvis man trenger penger kan man like gjerne skaffe seg Santander Red kredittkort som et "minilån" på opptil 100 000 kr. For de som aldri tyr til avdragsvis nedbetaling på kredittkortgjelden sin finnes det imidlertid andre kredittkort som tilbyr flere tilleggstjenester/rabatter.

Vær klar over at Santander Red kredittkort har nokså høye gebyrer på erstatningskort, nødkontanter, kontantuttak og overføringer i nettbanken, men er du smart trenger du ikke benytte deg av noen av disse tjenestene. Du må også betale et gebyr på 149 kr. hvis du ikke har benyttet kredittkortet de siste 12 måneder, så dette er et kredittkort som er laget for at det skal brukes. En vanlig kredittkortbruker vil normalt bruke kredittkortet flere ganger i løpet av et år, så dette gebyret betyr lite i praksis.

Hvis du ønsker å skaffe deg dette kredittkortet er det viktig at du kun benytter det til varekjøp, og at du har et annet kredittkort du kan bruke til f.eks. bestilling av reiser siden Santander Red ikke tilbyr reiseforsikring. Gode alternativer å skaffe seg i tillegg kan være f.eks. Gebyrfri Visa, også fra Santander, som har mange tilleggstjenester bl.a. reiseforsikring.

Oversikt

 • Høy kredittgrense (100 000 kr)
 • Meget lav effektiv rente
 • Rabatter hos utvalgte kjeder
 • Administrasjonsgebyr hvis du ikke har brukt kortet på 12 mnd
 • Ikke reiseforsikring

Rente

Nominell rente: 14.89%

Effektiv rente ved varekjøp: 17.12%. ved 15 000 kr, nedbetalt over 12 mnd i like store terminbeløp.

Husk! Renten beregnes fra uttaksdato ved kontantuttak, betaling hos posten eller overføring av penger mellom konti.

Fordeler

 • Rabatter hos utvalgte kjeder. Se Santanders hjemmeside for mer informasjon.

Kostnader

 • Etableringsgebyr: 0 kr
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Faktura på E-postr: 0 kr
 • Papirfaktura: 40 kr
 • Overtrekksgebyr: 99 kr
 • Kontantuttak Norge/utland: 30 kr. + 1% av uttaksbeløp
 • Tilleggs- og erstatningskort: 99 kr
 • Nødkort og nødkontanter: 250 kr
 • Kopi av bilag/faktura: 20 kr
 • Valutapåslag: 1,75%
 • Betalingspåminnelse: standard sats
 • Administrasjonsbegyr hvis du ikke har brukt kortet siste 12 måneder: 149 kr

Betalingsbetingelser

 • Inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse ved kjøp av varer. Obs! Renter løper fra uttaksdato ved kontantuttak i skranke, minibank eller bruk hos posten. Også overføring av penger og betaling av regninger på nett blir betraktet som kontantuttak, med dets satser
 • Min. 3% av benyttet kreditt/min. 250 kr. må betales inn hver mnd. hvis du ikke kan betale hele beløpet

Annet

 • Søker må være over 20 år.
 • Hvis lønnen din har endret seg det siste året og kan ha innvirkning på om din søknad blir godkjent, bør du scanne og sende dokumentasjonen på mail til kundeservice@santanderkort.no. Grunnen til dette er at opplysningene banken henter inn er 1-1,5 år gamle.

Bank

Santander Consumer Bank

Kontakt

Søk på Santander Red Kredittkort

Ordliste

Effektiv rente: Renten du faktisk betaler, inkludert gebyerer/terminpåslag og renters rente. Den effektive renten som oppgis på våre siden følger det represenative regneeksemplet som er vedtatt sentralt. Dette regneeksemplet tar utgangspunkt i 15 000 kr utestående med avdragsvis nedbetaling i like store beløper over 12 mååneder.

Kredittgrense: Grensen for hvor mye penger du maksimalt kan låne på ditt kredittkort. Denne grensen varierer mellom forskjellige kort, ut i fra hvor lenge du har hatt kortet og ut i fra hvor mye du tjener. Du må som regel ha hatt kredittkortet uten betalingsproblemer en periode for å kunne få innvilget kortets maksimale kredittramme.

Nominell rente: Rente hvor ekstrakostnader som gebyrer og renters rente ikke er regnet med. Nominell rente ligger til grunn for utregnignen av effektiv rente, og er egentlig kun en teoretisk størrelse siden det er effektiv rente du faktisk betaler.

Nødkort: Hvis du blir frastjålet kortet i utlandet kan som regel et nødkort utstedes i nærmeste by, som oftest mot et gebyr. Et slik nødkort er uten pinkode og kan kun benyttes til betaling i butikker eller uttak over skranke. Dette kredittkortet kan ikke brukes på nett. Det tar ofte 1-3 dager å få et nødkort.

Overtrekksgebyr: Hvis du overtrekker kredittgrensen din blir du belastet med et overtrekksgebyr. Er f.eks. kredittgrensen din 10 000 kr. og du bestiller en reise til 15 000 kr. med kredittkortet, må du betale et overtrekksgebyr fordi du har belastet kredittkortet for mere penger enn du har lov til.

Rabatt: Betyr at du får direkte avslag i prisen på en vare og at rabatten trekkes fra på din neste kredittkortfaktura.

Rente: Prosentandel av lånebeløpet (her: utestående kreditt på kortet) som må betales tilbake til banken i tillegg til lånebeløpet. Bankene oppgir som regel årlig rente.

Rentefri betalingsutsettelse: Rentefri betalingsutsettelse ikke er ikke en fastsatt tidsperiode, men varierer ut i fra når du kjøper et produkt. Når et kort har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse betyr det i realiteten 15-45 dager ut i fra når du handlet. Kjøper du en vare 16. mai, og du mottar fakturaer 15. hver måned, vil du motta en faktura 15. juni med beløpet du bruke 16. mai. Da har du som oftest betalingsfrist 30. juni, og det vil ha gått 45 dager fra du brukte kortet til du betaler fakturaen. Hvis du bruker kortet 14. juni, vil du forstatt måtte betale fakturaen 30.juni og du vil således kun har 15 dagers rentefri betalingsutsettelse. Dette er viktig å være klar over både ved valg av faktureringsdato der du har denne muligheten, og ved kjøp av varer.

Valutapåslag: Når du bruker kortet i utlandet på beløp i utenlandsk valuta, belastes kredittkortet med en valuta-avgift som beregnes i prosent av kjøpesummen. Dette påslaget varierer, men ligger som oftest på 1,75%. Noen kredittkort opererer med 2% valutapåslag utenfor Europa.