%
KorttypeMastercard
RabattNei
BonusJa
Maksgrense fordelIngen grense
Nominell rente21.90%
Effektiv rente34.35%
Aldersgrense18 år
Kreditt50 000 kr
Årsgebyr100 kr
Betalingsutsettelse55 dager
ReiseforsikringJa, les mer
DrivstoffrabattJa
RegionsperreJa
BankHandelsbanken
Sperre75128186
Telefon04100

Smart Club Mastercard

Smart Club Mastercard

Kort om kredittkortet

Smart Club Mastercard Kredittkort er et av få kredittkort i Norge som tilbyr bonus på alt du kjøper. Du får 1 % bonus på alle varer i hele verden, samt 3% bonus på varer kjøpt hos Smart Club. Det negative er at du kun kan benytte den opptjente bonusen hos Smart Club og at dette må skje i løpet av ett år etter bonusopptjeningen det foregående år. Du tjener altså opp bonus ett år og må benytte deg av den før 31. desember året etter. Hos liknende kredittkort i Norge som f.eks. Trumf Visa, 365Direkte og Shell Mastercard kan du ta ut opptjent fordel i form av kontanter (cash back).

For å kunne søke på kredittkortet må du være medlem hos Smart Club. Det positive med dette medlemmskapet er at du får faste rabatter en rekke steder, blant annet hos Europcar, Christiania Glasmagasin, Trening hos JIMU, Oslo Konserthus og Stena Line. I tillegg får du sesong- og spesialrabatter hos andre aktører både i reiselivet og ellers, samt drivstoffrabatt hos Statoil, Best og 123 hvis du har Statoilkort i tillegg. Det negative er at medlemskapet i Smart Club koster 100 kr per år, så hvis du ikke benytter deg av tilbudene taper du penger.

Andre negative ting med kredittkortet er at det har en høy effektiv rente p.g.a et administreringsgebyr på 45 kr per måned hvis du har penger utestående. For å oppsummere er Smart Club Mastercard et kredittkort med mange fordeler og mange ulemper.

Obs!

For å få Smart Clubs drivstoffrabatt holder det ikke å benytte Smart Club Mastercard. Du må i tillegg skaffe deg Statoilkortet eller Statoil Mastercard for å få denne rabatten. Drivstoffrabatten som Smart Club medlem er imidlertid bedre enn den er uten et slik medlemskap.

Oversikt

 • 3% bonus på alt du kjøper hos Smart Club
 • 1% bonus på alt annet du kjøper
 • Reiseforsikring hvis du betaler mer enn 50% av reisen med kredittkortet
 • Inntil 55 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • En drøss av medlemsfordeler hos Smart Club
 • Lav kredittgrense (50 000 kr)
 • Svært høy effektiv rente
 • Du må være medlem av Smart Club for å få dette kredittkortet
 • Kjøpsbonusen må brukes hos Smart Club innen året er omme for at den skal kunne benyttes
 • Det koster 100 kr per år å være Smart Club-medlem

Rente

Nominell rente: 21.90%

Effektiv rente: 34.35% v/15 000 kr utestående over 12 mnd.

Husk! Renten beregnes fra uttaksdato ved kontantuttak, betaling hos posten eller overføring av penger mellom konti.

Fordeler

 • 3% bonus på varer hos Smart Club
 • 1% bonus på alle andre varer
 • Rabatter hos flere aktører som medlem hos Smart Club
 • 0-36 øre/liter bonus på drivstoff hos Statoil, Best og 123 som medlem av Smart Club ut i fra hvor mye drivstoff du fyller per år (Obs! registreres ikke på kredittkortet. Du må ha Statoilkort for å få denne rabatten.)
 • Reiseforsikring hvis du betaler mer enn 50% av reisen med Smart Club Kredittkort.
 • Faste fordeler som medlem i Smart Club.
 • Aktuelle fordeler som medlem i Smart Club.

Kostnader

 • Årspris: 0 kr
 • Fakturagebyr: 45 kr ved rentebærende saldo
 • Valutapåslag ved omregning fra annen valuta: 1,75 %
 • Kontantuttak i minibank, bank og Posten Norge: 3%. (Minimum 10 kr)
 • Kontantuttak i utlandet: 3%. (Minimum 10 kr)

Betalingsbetingelser

 • Inntil 55 dagers rentefri betalingsutsettelse ved kjøp av drivstoff/varer
 • Min. 4,2% av benyttet kreditt/min. 250 kr må betales inn hver måned hvis du ikke kan betale hele beløpet ved forfall

Annet

 • Du må melde deg inn i Smart Club for å kunne søke på kredittkortet. Et medlemsskap koster 100 kr per år.

Bank

Handelsbanken

Kontakt

Søk på Smart Club Mastercard Kredittkort

Ordliste

Bonus: Betyr at du opptjener bonuspoeng eler bonuspenger som du kan benytte til å kjøpe bestemte varer eller varer fra bestemte butikker. Bonus kan som regel ikke benyttes fritt til det formål man måtte ønske.

Effektiv rente: Renten du faktisk betaler, inkludert gebyerer/terminpåslag og renters rente. Den effektive renten som oppgis på våre siden følger det represenative regneeksemplet som er vedtatt sentralt. Dette regneeksemplet tar utgangspunkt i 15 000 kr utestående med avdragsvis nedbetaling i like store beløper over 12 mååneder.

Kredittgrense: Grensen for hvor mye penger du maksimalt kan låne på ditt kredittkort. Denne grensen varierer mellom forskjellige kort, ut i fra hvor lenge du har hatt kortet og ut i fra hvor mye du tjener. Du må som regel ha hatt kredittkortet uten betalingsproblemer en periode for å kunne få innvilget kortets maksimale kredittramme.

Nominell rente: Rente hvor ekstrakostnader som gebyrer og renters rente ikke er regnet med. Nominell rente ligger til grunn for utregnignen av effektiv rente, og er egentlig kun en teoretisk størrelse siden det er effektiv rente du faktisk betaler.

Rabatt: Betyr at du får direkte avslag i prisen på en vare og at rabatten trekkes fra på din neste kredittkortfaktura.

Rente: Prosentandel av lånebeløpet (her: utestående kreditt på kortet) som må betales tilbake til banken i tillegg til lånebeløpet. Bankene oppgir som regel årlig rente.

Rentebærende saldo: Utestående beløp som du må betale renter på. Beløpet er de pengene du ikke har betalt ved forfallsdato.

Rentefri betalingsutsettelse: Rentefri betalingsutsettelse ikke er ikke en fastsatt tidsperiode, men varierer ut i fra når du kjøper et produkt. Når et kort har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse betyr det i realiteten 15-45 dager ut i fra når du handlet. Kjøper du en vare 16. mai, og du mottar fakturaer 15. hver måned, vil du motta en faktura 15. juni med beløpet du bruke 16. mai. Da har du som oftest betalingsfrist 30. juni, og det vil ha gått 45 dager fra du brukte kortet til du betaler fakturaen. Hvis du bruker kortet 14. juni, vil du forstatt måtte betale fakturaen 30.juni og du vil således kun har 15 dagers rentefri betalingsutsettelse. Dette er viktig å være klar over både ved valg av faktureringsdato der du har denne muligheten, og ved kjøp av varer.

Valutapåslag: Når du bruker kortet i utlandet på beløp i utenlandsk valuta, belastes kredittkortet med en valuta-avgift som beregnes i prosent av kjøpesummen. Dette påslaget varierer, men ligger som oftest på 1,75%. Noen kredittkort opererer med 2% valutapåslag utenfor Europa.